Nemecké automobilky BMW a Daimler zatvoria pre koronavírus závody

21.03.2020 Celý región

Berlín/New York 21. marca (TASR) - Nemecké automobilky Daimler a BMW dočasne zatvoria svoje prevádzky na území USA. Dôvodom je šírenie nového koronavírusu.

Firma BMW v piatok večer (20. 3.) oznámila, že pre zdravotné riziká zastaví na dva týždne s platnosťou od 3. apríla produkciu vo svojom závode v Južnej Karolíne. "Zdravie a ochrana našich zamestnancov sú prvoradé," uviedla spoločnosť vo vyhlásení, ktoré zverejnila agentúra DPA.

Čiastočne sú za rozhodnutím aj ekonomické dôvody, keďže, ako spoločnosť dodala, dopyt po autách v súčasnej situácii klesá. "Vývoj pandémie má výrazný vplyv na celosvetový dopyt po automobiloch," uviedla BMW.

Z rovnakých dôvodov aj konkurenčný Daimler informoval, že výrobu v závode Mercedes-Benz v meste Tuscaloosa v Alabame v najbližších dvoch týždňoch pozastaví. Dočasne zastaví aj produkciu dodávok v Charlestone v Južnej Karolíne.

Administratíva bude fungovať naďalej, ale v obmedzenom režime. Ako Daimler dodal, vedenie situáciu naďalej sleduje a v prípade potreby je pripravený prijať ďalšie opatrenia.
 

Vyberte región

mark